Verkoopprocedure

Je hebt een woning in Le Jardin op het oog. Welke stappen moet je doorlopen om jouw keuze kenbaar te maken? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werking gaat.

Stap 1: Bepalen welke woning jouw favoriet is 

Op de website vind je vanaf de start verkoop op 22 maart 19.00 uur alle informatie over de woningen. Lees o.a. de digitale brochure en bekijk de verkooptekeningen om te bepalen welke woningen jouw favoriet zijn.  

 

Stap 2: Schrijf je in op je favoriete bouwnummer(s) 

Als je je favoriete bouwnummer of bouwnummers hebt gekozen, kun je je inschrijven. Gebruik hiervoor het inschrijfformulier op de website. Je kunt je op meerdere bouwnummers inschrijven. 

De inschrijfperiode is gesloten. Je kan je nog inschrijven als reservekandidaat.

INSCHRIJVEN RESERVELIJST →

 

Stap 3: Toewijzing woningen 

Na de sluitingsdatum (dinsdag 29 maart) vindt de toewijzing plaats door middel van een loting bij de notaris. Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nemen wij uiterlijk vrijdag 1 april contact met je op. Heb je géén woning toegewezen gekregen, dan sta je automatisch op de reservelijst. 

 

Stap 4: Gesprek met de makelaar 

Met de makelaar heb je een gesprek om alle informatie van jouw toegewezen woning door te nemen. Het is aan te raden vooraf je vragen op papier te zetten, zodat je zeker weet dat alles tijdens het gesprek aan bod komt. Het gesprek kan zowel digitaal als op kantoor bij de makelaar plaatsvinden. 

 

Financiële haalbaarheidscheck 

Omdat het voor beide partijen prettig is zekerheid te hebben, vragen we je binnen 2 dagen vanaf het gesprek met de makelaar een financiële haalbaarheidscheck aan te leveren. Hierop geeft de (eventuele) geldverstrekker aan dat je de vrij op naam-prijs kunt financieren. Zorg ervoor dat je deze in je bezit hebt of al een afspraak hebt gemaakt met de hypotheekadviseur. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

 

Stap 5: Optie en koop-/aannemingsovereenkomst 

We hopen natuurlijk dat je na het gesprek met de makelaar nog steeds enthousiast bent. Je krijgt dan een optie op het toegewezen bouwnummer. De optietermijn duurt ongeveer een week. In deze periode kun je je verder verdiepen in de aankoop. Uiteraard kun je aanvullende vragen stellen aan de makelaar. Besluit je dat dit jouw woning is? Dan gaan we over tot het opstellen en ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst.